4 Boyutlu Ultrason İzmir

4 Boyutlu Ultrason İzmir

Ebeveyn olmanın hayalini kuran anne ve baba adaylarının kendilerini içinde buldukları gebelik sürecinde, modern tıp ile hayatımıza giren 4 boyutlu ultrason (detaylı ultrason), anne ve baba adaylarının doğacak olan çocukları hakkında daha detaylı bilgiler edinmesini sağlar. Bu sayede diğer ultrason işlemlerine kıyasla net sonuçlara ulaşmak mümkündür. 4D ultrasonografiyi tercih ederek bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilir ve verdiği detaylı görüntüler sayesinde bebeğinizin uzuvlarını görerek kime benzediğini dahi anlayabilirsiniz. 

4 boyutlu ultrason nasıl yapılır ve zararlı mıdır?

4 boyutlu ultrason işleminin uygulanması ise çok kolay. Alanında uzman kişiler tarafından muayene edileceğiniz ortamda sedyeye uzanmanız yeterli. Sedyeye uzanmanızın ardından karın bölgenize tıbbi açıdan hiçbir zararı olmayan bir jel uygulanır ve ultrason probu jel uygulanan yüzeyde gezdirilerek görüntüler monitöre yansıtılır.

4 boyutlu ultrason işlemi için gebeliğinizin 18. Haftasında olmanız gerekmektedir. Anneye uygulanacak olan 4 boyutlu ultrason işlemi radyasyon içermediğinden dolayı anne ve bebek için bir tehlike arz etmez.

4 boyutlu ultrasonunun faydaları nelerdir?

 4 boyutlu ultrason yöntemi ile çekilen ultrasonografi görüntüleri sayesinde bebeğinizin kalp atışlarını net bir şekilde duyabilir ve yüz hatlarını daha detaylı şekilde görebilirsiniz. Bebeğin uzuvlarını daha rahat görebileceğiniz bu görüntülerden alınan bulgulara dayanarak sahip olabileceği anomalileri erkenden saptamak ve tanı koymak mümkündür.

Bu sayede bebeğin sahip olabileceği anomalileri henüz anne karnındayken tedavi etmek mümkündür. Ayrıca bebeğin sahip olabileceği down sendromu gibi durumlar da bu yöntem ile erkenden farkedilebilir.

İzmir 4 Boyutlu ultrason fiyatları ne kadar?

4 boyutlu ultrasonografinin sağladığı avantajlarla birlikte hizmet verilen kuruluştan kuruluşa ücretlendirme değişmektedir. İzmir 4 Boyutlu Ultrason fiyatları, yapılan işlemin süresi ve detaylandırılmasına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. 4 boyutlu ultrason işlemini uygulayacak olan ekibin etkisi olduğu ücretlendirme koşullarında, uygulama sonrası talep edeceğiniz renkli görüntü ve bu görüntülerin albüm tarzında hazırlanması gibi hizmetler sonucunda da fiyatlarda oynama olacaktır.

Her anne ve baba adayının geçtiği bu süreçte doğacak olan çocuklarını daha detaylı görmek her çiftin hakkı. Bu düşünce çerçevesinde hizmet veren İzmir’deki sağlık kuruluşları fiyatlandırma da kolaylık sağlayarak çalışmalarını yürütmektedir. 

4 boyutlu ultrason en son olarak kaçıncı haftada yapılır?

4 boyutlu ultrason genellikle gebeliğin 11. ile 13. veya 18 ile 24. Haftaları arasında yapılmaktadır. 24. Haftadan sonra 4 boyutlu ultrason yapılması (eğer riskli bir gebelik söz konusu değilse) önerilmez. 4 boyutlu ultrason bebeğin bütün uzuvlarını en net şekilde görebileceğimiz ultrason çeşididir. Aynı zamanda renkli oluşu bebeğinizin ultrason fotoğraflarında daha belirgin çıkmasını sağlar.

Devlet hastanelerinde 4 boyutlu ultrason var mı?

Bağlı olduğunuz hastanenin ekipman türleri ve çeşitliliğine göre değişebilmekle birlikte birçok devlet hastanesinde bulunmaktadır. Devlet hastanesinde olmadığı takdirde, doktorunuz size en yakın üniversite hastanesine yönlendirerek gerekli kontrolleri yapmanıza yardımcı olacaktır. Eğer siz isterseniz özel bir klinik ya da hastanede 4 boyutlu ultrason yaptırıp, doktorunuza rapor sonucunu iletebilirsiniz.

4 boyutlu ultrason nerede yapılır? Hangi doktor bakar?

4 boyutlu ultrasonu devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, özel kliniklerde ya da üniversite hastanelerinde yaptırabilirsiniz. Sadece bu işi yapan radyologların özel klinikleri vardır. 4 boyutlu ultrasonu genellikle radyoloji uzmanları bakarlar. Eğer yüksek riskli bir gebelik söz konusu ise perinatoloji uzmanları da bu konuda yardımcı olabilir.

4 boyutlu ultrasonda neler görülür?

4 boyutlu ultrasonda anne karnındaki fetüsün elleri, ayakları, ağzı, burnu, çenesi, kulakları, ense kalınlığı, anne rahminde nerede bulunduğu, annenin rahim duvarı, rahim yapısı veya varsa anne rahmindeki anomalileri görebilirsiniz. Tüm bunların yanında bebeğin eşi, suyu, kilosu ve boyu gibi bilgilere de ulaşılabilir.

4 Boyutlu Ultrason için hangi doktora gidilir?

4 boyutlu ultrason ülkemizde kadın hastalıkları ve doğum uzmanları, perinatoloji uzmanları ve radyologlar tarafından yapılmaktadır. Asıl bu görevi yapan perinatoloji uzmanlarıdır fakat iyi bir kadın hastalıkları uzmanı ve radyolog da 4 boyutlu ultrason yapılabilir. Genellikle perinatoloji uzmanlarına gebelikte herhangi risk teşkil eden bir durum varsa başvurulur. Zaten aslen perinatoloji uzmanı yüksek riskli gebelikleri inceleyen bir alandır. Bu nedenle hamile olan kişiler 4 boyutlu ultrason işlemi yapmak isterlerse, muayene oldukları doktorla konuşup yapıyor ise kendisi yapmıyorsa da başka bir uzmana yönlendirme isteyebilirler.

4 Boyutlu Ultrason işlemi öncesi ve sonrası tavsiyeler nelerdir?

4 boyutlu ultrason sonrası hekim aksini söylemedikçe yapılması gereken bir şey yoktur. Genel olarak işlem ultrasonografi işlemidir. Doktor anne ve babaların bebeği, 4 boyutlu ve renkli görme imkânı sunar. Bunun yanında bebeğin sağlık durumunu en detaylı şekilde inceleme fırsatına sahip olur. 4 boyutlu ultrason bebeğin varsa uzuv eksikliğini, damak yapısını ve olası yüz şeklini bize yakından gösterir.

4 boyutlu ultrason öncesi:

  • Karnınız tok bir şekilde ultrasona girmelisiniz (bu bebeğin hareketi için oldukça önemli).
  • Ultrason öncesi çikolata yemeniz bebeğin hareketine katkı sağlar.

4 boyutlu ultrason sonrası:

  • Doktorunuz aksini söylemedikçe yapılması gereken herhangi bir şey yoktur.

4 boyutlu ultrason işlemleri nelerdir?

4 boyutlu ultrason işlemi bebeği video halinde görebilme imkânı sağlar. Gebelikte uygulanan birçok ultrason çeşidi mevcuttur. Bunlardan en çok bilineni iki boyutlu gebelik ultrasonu (Obsetrik Ultrason) gebeliğin her ayında yapılan ultrasondur. Aylık takipler genellikle bu ultrason cihazı ile yapılır. Bunun yanında bir de halk arasında “alttan muayene” olarak bilinen, vajinal ultrason vardır.

Vajinal ultrason genellikle bebek henüz çok küçük olduğu için gebeliğin ilk aylarında bebeğin kalp atışını duymak için yapılır. 3 boyutlu ultrason ise bebeğin fotoğraflarını çekmek için kullanılır. Diğerlerinden pek farkı yoktur. Bir diğeri gebeliğin 18 ile 23. Haftalarında yapılan ayrıntılı ultrasondur. Doktorlar tarafından genellikle bu ultrasonun yapılması önemlidir. Bebekte herhangi bir anomali olup olmadığını anlamamızı sağlar.

Bebeğin fiziksel bir anomalisini, anne rahminde herhangi bir problem olup olmadığını görmek için önemlidir. Doppler ultrason ise her gebelikte uygulanan bir ultrason çeşidi değildir. Gebeliğin riskli olduğu durumlarda doktorlar tarafından tavsiye edilir. 4 boyutlu ultrason, gebelikte yapılması şart olan bir ultrason değildir. Genellikle anne ve babanın bebeğin video görüntülerini alabilmesi için yaptırdığı bir işlemdir. Karından inceleme yapılır.

4 boyutlu ultrason neden çekilir?

4 boyutlu ultrason, gebelik esnasında bebeğin sağlık durumunun teşhisi için oldukça önem taşıyan bir kontroldür. Bebeğin sağlık durumunu ortalama olarak tespit edebilen bu yöntem, doğum sonrası bebeğin ihtiyaç duyacağı tedaviye hazırlıklı olma konusunda yardımcı olacaktır. Aynı zamanda erken teşhis ile tedavisi kolaylaşan hastalıkları da öngören 4 boyutlu ultrason, birçok bebeğin tedavi işlemini henüz anne karnındayken bile tamamlayabilir.

4 boyutlu ultrason ile ayrıntılı ultrason farkları nelerdir?

4 boyutlu ultrason anne karnındaki bebeğin belirgin şekilde görülmesine olanak sağlar. Örnek olarak eski siyah beyaz bir resmin renklendirilmesi diyebiliriz. Bununla birlikte bebeğin anlık görüntülerini (parmak emme, gülümseme, bağdaş kurma gibi) en net şekilde yakalama şansı sağlar. Ayrıntılı ultrason ise bebeğin ense kalınlığı, iç organları, parmakları, dudak yarığı gibi bir çok ayrıntıyı görmemizi sağlar.

4 boyutlu ultrasonda bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur?

Genellikle gebeliğin 14. Ve 16. Hafta arasında bebeğin cinsiyeti belli olur. Fakat kullanılan ultrason cihazının kalitesi, bebeğin anlık pozisyonu gibi durumlar söz konusu olduğunda çok net bir şey söylemek mümkün olmaz. Bu nedenle en net bilgiyi 18. Ve 24. Hafta arasında 4 boyutlu ultrason cihazıyla alabilirsiniz.

4 boyutlu ultrason sonucu hemen çıkar mı?

4 boyutlu ultrason sırasında uzman sizlere gerekli olan bilgileri verecektir. Bunu önce size anlatır ve gösterir. Ultrason sonunda ise bir çıktı ile size bilgileri rapor edecektir. Eğer muayene olduğunuz doktor ile aynı hastanedeki 4 boyutlu ultrason birimini kullanıyorsanız, uzman direk ilgili doktorunuza duruma rapor edecektir.